Video's vol tips &tricks

Welkom op de video pagina van Bergwandelschool

Hier delen we handige tips en tricks om jouw bergwandelavonturen naar een hoger niveau te tillen.
Of je nu een beginnende wandelaar bent of een ervaren trekker, onze video's bieden waardevolle inzichten en adviezen.

Trekkingstokken: De ultieme gids voor aanschaf en gebruik

In deze video leer je alles over trekkingstokken: van de juiste aanschaf tot het effectief gebruik tijdens bergwandelingen.

Nazorg van je Trekkingmateriaal

Het onderhouden van je trekkingmateriaal is essentieel voor de duurzaamheid en betrouwbaarheid ervan. In deze video krijg je praktische tips voor het reinigen, drogen en opslaan van je uitrusting na een tocht.

Navigatie met Kaart en Kompas

Een goede oriëntatie in de bergen is cruciaal voor een veilige tocht. In deze video leer je de basisprincipes van navigeren met kaart en kompas.

Het Laden van je Rugzak

Het correct inpakken van je rugzak is essentieel voor comfort en balans tijdens het wandelen. In deze video leer je de beste methoden om je rugzak efficiënt te laden, met tips over gewichtsverdeling en toegankelijkheid van essentiële items.

Keuze van Wandelschoenen

Het kiezen van de juiste wandelschoenen is cruciaal voor een comfortabele en veilige bergwandelervaring. In deze video geeft onze expert waardevolle tips en adviezen over waar je op moet letten bij het kopen van wandelschoenen, zoals pasvorm, materiaal en type schoen voor verschillende terreinen.

Onderhoud van je Wandelschoenen

In deze video leer je hoe je je wandelschoenen in topconditie houdt. Van schoonmaken en drogen tot het aanbrengen van waterdicht makende middelen, onze gids biedt stap-voor-stap instructies om de levensduur van je schoenen te verlengen.

Onderhoud van een Gore-Tex Jas

Een Gore-Tex jas is essentieel voor bescherming tegen de elementen tijdens bergwandelingen. In deze video leer je hoe je jouw jas goed kunt onderhouden om de waterdichtheid en ademend vermogen te behouden.

Onderhoud van Slaapzakken

Een goed onderhouden slaapzak zorgt voor een comfortabele nachtrust tijdens je trektochten. In deze video leer je de beste methoden voor het schoonmaken, opbergen en herstellen van je slaapzak, zodat deze langer meegaat en zijn isolerende eigenschappen behoudt.